Horváth Jenő Erdészeti Csemetekertészet

Az északkelet-magyarországi régió vezető magán csemetekertje

Tisztelt Érdeklődő!

Erdészeti, és részben kertészeti szaporítóanyagok termesztésére szakosodott vállalkozásunk – amely 1982-ben lett alapítva – az elmúlt öt esztendő termelési adatai alapján az északkelet-magyarországi régió vezető magán csemetekertjeként nevezhető meg, amely Füzér községhatárban 18 ha-on, Karcsa községhatárban 12 ha-on, valamint Mezőcsát községhatárában 20 ha-on működik. Tevékenységi körünkhöz szervesen illeszkedik a maggyűjtés illetőleg magforgalmazás a tölgyfélék, a nemes lombos elegyfafajok és vadgyümölcsök vonatkozásában egyaránt.

Szaporítóanyag választékunk lefedi az erdősítések, karácsonyfatelepek, nemesített dió ültetvények ültetési anyag igényét. Termékszerkezetünk erőssége, hogy a termelt főfafajok (bükk, nemes tölgyek, cser) mellett arányos mértékben a szükséges és javasolt elegyfafaj (hárs, juhar, gyertyán, madárcseresznye, vadkörte stb.) választékot is biztosítani tudjuk ügyfeleink részére. A 2005 évtől tevékenységi körünkben a nemesnyárak, füzek, akác, valamint az alföldi régió szaporítóanyag ellátásában is részt veszünk.

Cégünk 2001-ben kezdte meg azt Észak-Kelet Magyarországi Génmegőrzési és Plantázs Fejlesztési Programot, melynek célja egy a nevezett régiót reprezentáló, szelektált erdészeti magtermesztő ültetvény háttér kialakítása.

A 2022/2023. évi szezonban célunk, az általunk előállított szaporítóanyag európai piacon történő bevezetése, valamint a nemzetközi kapcsolatok további fejlesztése.

Díjaink

Príma Gála B.-A.-Z. megye Év erdészeti vállalkozása
VOSZ díjazott 2022-ben

MEGOSZ díjazott 2021-ben